Değerli arkadaşlar


Bu illetten kurtulmanın yolu sadece yazmak – çizmek yada yazılanları yıkıcı eleştirmekle olmuyor.Belki bunlarda gerekli ama eğer ki gerekli özveri – mücadele verilmiyorsa anlamı yok.
Yazmıyoruz belki ama mücadeleye devam ediyoruz NASILMI ????
Yaklaşık 3-5 gündür hazırladığımız dosyaların YARGITAY,a verilebilecek şekle gelmesi için MERSİN – İST – ANKARA arasında bir bilgi akışı var.
Büyük ihtimalle yarın bu işlem bitmiş olacak.
Kısmet olursa cuma günü 10.CD — CGK ve Sayın GERÇEKER ile bir görüşme yapmaya çalışacaklar.
Ana gündem TCK-5- ve 5252 GEÇİCİ MADDE 1. – (Ek: 11.05.2005 – 5349/6 md.)
(1) Diğer kanunların, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun Birinci Kitabında yer alan düzenle­melere aykırı hükümleri, ilgili kanunlarda gerekli değişiklikler yapılıncaya ve en geç 31 Aralık 2006 tarihine kadar uygulanır.(daha sonra 31.12.2008)
Kabaca anlatmak gerekirse 3167 sayılı yasa özel bir yasadır ve en geç 31.12.2008 gecesine kadar ele alınmalıydı.
Prof. Dr Sayın Adem SÖZÜER hocamızın 20.02.2009 da dediği ve Sayın vekilimiz TBMM Adalet komisyonu başkanı Ahmet İYİMAYA nında kabul ettiği üzere 3167 SAYILI YASA UYGULAMA OLANAĞI KALMAYAN BİR YASADIR..
Anayasamız suçta kanunilik ilkesini , Ceza kanunlarımızda aynı şuça eşit ceza anlayışını belirtmektedir.
HAKLIYIZ !!!! Çünkü aynı şekilde MARKALAR KANUNU 31.12.2008 gecesi düşmüş ve 7. CD bu cezayı tüm sorumluluklarıyla birlikte kaldırmıştır.
ADALET EKONOMİK GEREKÇELİ KARAR ALAMAZ..ALMAMALIDIR….
ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER , AİHS 6.madde BAĞLAYICIDIR..
EK 4. NOLU PROTOKOL BAĞLAYICIDIR.
Sayın , Barışçı mersin -Basketçi – Akcan -A.Aydoğan ve Sayın Yurdanur ,serpil , aylin hanımlara tşk ederim….
APC Çek mağdurları    (ekm2510)

Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to Değerli arkadaşlar

  1. ekm2510 dedi ki:

    DEĞERLİ DAVA ARKADAŞLARIM,

    HEPİNİZ ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZKİ BİZ BU GARABET YASANIN KALKMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI HER CEPHEDE YAPTIK VE YAPAMAYA ÇALIŞTIK.ZAMAN ZAMAN ELŞETİRİLDİK.ZAMAN ZAMAN SÖZLÜ SALDIRIYA UĞRADIK .ANCAK YILMADIK ,YILMAYACAĞIZ DA.MUHAKKAKKİ YANLIŞLARIMIZ OLMUŞTUR.BİZ HERZAMAN SİZLERİ ÇÖZÜMSÜZLÜĞE DEĞİLÇÖZÜME KAVUŞTURMAYA ÇABALADIK.NEDENSE BU GİBİ DURUMLARDA ,İYİ BİR HAVA YAKALANDIĞI ZAMANLARDA BAZI KENDİNİ BİLMEZLER NEDENSE BİR ANDA ORTAYA ÇIKIYOR VE ORTAMI GEREKSİZ ŞEKİLDE SULANDIRIYOR .BÖYLE BİR ORTAM BİRKAÇ GÜN ÖNCE TEKRAR YAŞANDI VE BEN ARKADAŞLARIMLA KONUŞARAK BİR MÜDDET GERİ ÇEKİLMEYİ UYGUN GÖRDÜK.İNANIN HİÇBİRİNİZİN BİLMEDİĞİ OLUMSUZ ŞARTLARLARLA BU EYLEMLERİ ,DOSYA HAZIRLIKLARINI ,BUNLARIN YOLLANMASINI,KÜÇÜK TOPLANTILAR,HEP BUNLAR SİZLERE HİSSETTİRMEDEN YAPILAN
    EYLEMLERDİR.
    AMA BEL ALTINDAN YADA BİRTAKIM ART NİYETLİ AÇIKLAMALAR VE ANİDEN ORTAYA ÇIKMALAR OLUNCA BİZ BUNLARI KABUL EDEMİYORUZ.BİZLER YORUM YAZMADIĞIMIZ ZAMANLARDA YAN GELİP YATMADIK,AKSİNE ÇOK DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE HEM ARKADAŞLARIN DOSYALARINA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIK HEMDE YARGIYA YAPILACAK EYLEMİ DEVAM ETTİRDİK.
    BİZLER HEP BURDAYIZ VE KOVULSAKDA,SÖVÜLSEKDE ,BU DAVA SONUÇLANANA DEK BURDAYIZ ,KİMSENİN BİR ŞÜPHESİ OLMASIN .
    DEDİĞİM GİBİ BU SÜREÇTE BİZE ULAŞAN HİÇBİR ARKADAŞIMIZ CEVAPSIZ BIRAKILMAMIŞ,ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YÖNLENDİRİLMİŞ,DERTLERİNE ORTAK OLUNMUŞTUR.

    BİZLERİ YANLIZ BIRAKMAYAN DAVA ARKADAŞLARIMIZA ANKARA GURUBUNA,ONUR SAVAŞÇIMIZ SN.BARIŞÇI MERSİN’E,SN.AKCN,SN.AYAYDIN61,SN.EKİM2510′A KATKI VE ÇABALARINDAN DOLAYI SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.

    İYİKİ VARSINIZ,

    MÜCADELEMİZ DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE TÜM HIZI İLE VE KARARLILIĞI İLE DEVAM EDECEKTİR.
    BU MÜCADELENİN BİZİM ZAFERİMİZLE BİTECEĞİNDEN HİÇ AMA HİÇ ŞÜPHEM YOKTUR.BUGÜN GELİNEN NOKTADA GÖRDÜKLERİMİZ ,DUYUMLARIMIZ,HİSSETTİKLERİMİZ HEP OLUMLU YÖNDE OLUP BİRTAKIM KARARLARIN BİZİ DESTEKLER YÖNDE OLDUĞUNU GÖRMEKTEYİZ.YARGININ TUTUMU DEĞİŞMEKTEDİR.VE GİDEREK ÇOK DAHA OLUMLU GELİŞMELER GÖRECEĞİZ.BUNDAN HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN .

    SİZLERİN DE ELİNİZDEN GELDİĞİNCE KATKI VE ÇABALARA YARDIMCI OLMANIZI RİCA EDİYORUZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

  2. ekm2510 dedi ki:

    Değerli arkadaşlar ,
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.APC çek mağdurları 3 yıldır sürdürdükleri mücadeleyi ne yazıkki bencilliklerinden , vurdumduymazlıklarından , yıkıcı eleştirilerinden , kenarda oturup sadece yalan yanlış eleştirilerinden kaybetmek safhasına kadar gelmiştir.
    Daha 3-5 öncesine kadar bizler sabah programlarına , akşam programlarına mail atardık…
    Hükümet – Muhalefet – yargı – basın vs hiç bir ayırım gözetmeden yazılar gönderir , fax çeker – telefonlar ederdik ve sorunumuzu her daim taze tutardık.Güncel kalmasını sağlardık…
    Seçim sürecinde yapılacak bir sürü yasal eylem vardı.Meydanlara inecek – pankartlar çıkartacak ve bunları özellikle muhalefetin gündeme getirmesini sağlayacaktık.
    Bir taraftan konunun vakıf insanları YARGITAY nezdinde girişimler yapacaktı…
    Bir diğer taraftan bizlerde örgütlü sayımızı arttırarak nasıl çıkış yolları buluruz bunun çarelerine bakacaktık…..AMA OLMADI –OLMADI –
    Olmayışının en büyük nedenleri ,
    -Birbirimize saygı göstermedik .
    -Yapıcı değil , yıkıcı eleştirildik.
    -Fikir vereceğimize , yardımcı olacağımıza uğraş verenleri yerden yere vurduk..
    -5 nisan tarihini veren sayın basketçiye yazılan yazıların yarısını sayın palandökene , hükümete – muhalefete – konulardan bi haber magazin basınına göstermedik.
    -Siteleri talan edenlere gerekli tepkiyi göstermedik…
    -Özgür olduğumuz zaman eylemlere katılım sağlamadık , Tam aksine bu eylemleri planlayanlara – uygulayanlara destek olacağımıza yerden yere vurduk yada siz pirim yapıyorsunuz diyenlere karşı dim dik durmadık…
    Şimdi bunları yazıyorum.Bakalım neler yazacaklar.
    Şuna eminim artık.Birlik beraberlik çağrılarından rahatsız olanlar var.Bu davanın bitmesini istemeyen , kendilerine çıkar sağlamak isteyen çevreler var.
    Bu yazıya gelecek olan tepkiler , bu yazıdan sonra ortaya çıkacak yeni rumuzlu eleştirilere bakarsanız bunu açıkça göreceksiniz.
    Burada yada başka bir yerde yazmak zorunda – çıkarında – umarında değiliz.Kimseyle bağımız – diyet borcumuz yoktur.
    3 yıldır en azından şahsım her türlü mücadeleyi verdim.Kimseye saygısızlık yapmadım.Bilmeyerek olmuşsa özür dilerim…
    Buralarda iş olsun diye yazı yazılmaz.Sabahlara kadar yazılsa ne olur,bize ne getirir.Hiç bir şey istemiyoruz kimseden.TEK İSTEDİĞİMİZ !!!!!
    -ELEŞTİRİN ama YIKICI olmasın.
    -Birşeyler yapın , yapamıyorsanız yapanlara DESTEK olun.
    -Birbirinizi kırmayın – Saygılı olun
    -APC çek mağdurları ve sorunları SİYASET – DİN – DİL – IRK – ayırımı yapmaz…
    Bu vesile ile emeği geçen herkese saygılar sunarım…
    Saygılarımla

Bu blog sayfalarında yayınlanan yorumlar yorumcuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan cekyasasimagdurlari.wordpress.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.